Rodzaj używanych zrębków wędzarniczych w poważnym stopniu wpływa na jakość wędzonych wyrobów mięsnych. To od nich właśnie zależy ich smak i aromat - cechy tak istotne dla prawdziwych smakoszy.

Ekologiczne Zrębki Wędzarnicze:

  • Wytwarzane są z drewna pochodzącego z rejonów zielonych płuc Polski
  • Znacznie skracają czas wędzenia i dzięki temu zmniejszają do minimum straty związane z ubytkiem masy wędzonych wyrobów
  • Wytwarzają bardzo aktywny dym o delikatnym, specyficznym aromacie
  • Gwarantują uzyskanie apetycznego wyglądu i powabnego koloru wędzonek
  • Stosowane jako mieszanki zaspokoją gusty szerokiego grona konsumentów
  • Charakteryzuje je jakość, gwarantująca powtarzalność procesu wędzenia
  • Dostarczane zrębki wędzarnicze pakowane są w workach ułożonych na paletach, co gwarantuje czysty i szybki rozładunek

MONROL proponuje Państwu szeroki asortyment wysokiej jakości produktów wędzarniczych z drewna:

  • bukowego,
  • olszynowego,
  • dębowego.

W celu podwyższenia jakości wędzonych wyrobów mięsnych wprowadziliśmy również mieszanki drewna popularnego z innymi gatunkami uszlachetniającymi.